Михајловић: Инфраструктурни пројекти неће стати због избора

КРУШЕВАЦ: Министарка саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да нема разлога да иједан инфраструктурни пројекат у земљи стане због кампање и предстојећих избора.
mihajlovic, tanjug
Фото: TANJUG / MILICA NIKOLIC / bb

Одговарајући на питања новинара у Крушевцу, Михајловић је казала да се сви пројекти одвијају по плану, у области друмског, железничког и водног саобраћаја.

Према њеним речима, у протеклих седам година одржавало се неколико избора, али то није спречило садашњу власт да од 2014. године, од једног инфраструктурног чворишта у земљи - Београд данас Србија има неколико таквих чворишта.

Истакла је да је Ниш са отварањем аеродрома "Константин Велики", завршетком Коридора 10 југ -исток постао један од инфраструктурних чворишта у земљи, као и град Чачак отварањем аутопута Београд-Чачак.

Михајловић је навела да и Крушевац постаје један од главних инфраструктурних чворишта у земљи јер је близу два аеродрома-нишког и краљевачког, а за две године, завршетком Моравског коридора тај град биће спојен са Коридором 10.

"То је суштина развоја инфраструктуре, да покушамо све видове саобраћаја да развијемо и доведемо инфраструктуру до најважнијих градова, јер је то услов да људи остају да живе у земљи", истакла је министарка.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести