Михајловић: Јеремић би да поново свађа Србију са светом

БЕОГРАД: Од Вука Јеремића смо, док је био на власти, већ видели да нема с ким није у стању да посвађа Србију, а изгледа да исто покушава и данас, кад му се привиђају завере у којима учествује пола света, каже потпредседница Владе Србије и чланица Председништва СНС, Зорана Михајловић.
Zorana Mihajlovic/Tanjug
Фото: Tanjug

Реагујући на изјаву председника Народне странке да председник Србије Александар Вучић "намерава да Косову да столицу у УН, да би му Запад заузврат дозволио да покраде наредне изборе", Михајловићева каже да је гротескно да овакве оптужбе изговара Јеремић, који је изместио дијалог из оквира УН и поставио питање Међународном суду правде, чији одговор је још више удаљио Косово од Србије.

Она истиче да је "жеља за влашћу Вука Јеремића и његових истомишљеника у опозицији толика да би владали Србијом под било којим условима, па зато и мисле да се Србијом може владати тако што неко споља нешто ''толерише'' и ''дозвољава''".

"Власт у Србији осваја се на демократским изборима, Србија је данас земља поштована у свету, а њен председник разговара са највећим светским лидерима, и на истоку и на западу. Ту је, изгледа, извор свих Јеремићевих фрустрација и теорија завере којима трује јавност и грађане Србије, само због тога што не може да се докопа ни парчета власти", наводи Михајловићева.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести