Михајловић о резултатима самита 16+1 у Дубровнику

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић упознала је данас сараднике са резултатима Самита 16+1, како би се одмах кренуло са реализацијом пројеката о којима је разговарано са кинеским партнерима у Дубровнику.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/F.Krainčanić, arhiva

"Ми смо у грађевинској сезони, али поред тога што се бавимо текућим пројектима, припремамо и нове. Немамо времена за губљење, крећемо одмах са припремама за изградњу деонице Нови Београд-Сурчин, јер је наш циљ да радови почну већ на пролеће идуће године", рекла је Михајловићева.

Она је додала да је на колегијуму разговарано о томе како да се паралелно с припремом комерцијалног уговора припрема и апликација за кинеску Ексим банку за обезбеђивање финансирања радова. 

"До краја године завршавамо деоницу Сурчин-Обреновац и важно је да кренемо што пре с радовима на деоници која је важна за повезивање Београда са Коридором 11", додала је.

Министарка је рекла да ће се за други пројекат за који је потписан меморандум у Дубровнику, за деоницу Коридора 11 од Пожеге до Бољара, такође радити на припреми за закључивање комерцијалног уговора.

"Ове године нас очекује почетак изградње три нова ауто-пута: за деоницу Прељина-Пожега већ је постављен камп извођача, а на лето крећемо радове и на деоници Сремска Рача-Кузмимн, као и на Моравском коридору", навела је министарка. 

На колегијуму је разматран статус и осталих инфраструктурних пројеката чију реализацију контролише Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести