Михајловић: Пријаве због угрожавања енергетског система

БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, изјавила је данас, одговарајући на нападе неких опозиционих странака око стања у ЕПС-у, да је због штетног понашања у енергетици, против руководилаца подносила кривичне пријаве, сопштено је из њеног кабинета.
zorana mihajlovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Михајловић је навела да је због одговорности и угрожавања енергетске и националне безбедности поднела кривичну пријаву против некадашњег в. д. директора ЕПС-а Милорада Грчића а претходних година због криминала и штете направљене комплетном електроенергетском систему и против Вука Хамовића и Војина Лазаревића.

"Немам никакав проблем с тим да ме напада некадашњи ДСС, чије време на власти ће остати упамћено као време настанка највећих енергетских тајкуна и лобија у Србији, који су зарад личних интереса имали идеју да постанемо искључиво увозно оријентисана држава због је чега је држава плаћала високу цену", рекла је Михајловић.

Додала је да је очигледно да су неки имали огромну финансијску корист док су грађани Србије живели са рестрикцијама струје, али, како је навела, време када су нашу енергетику водили тајкуни и лобисти је прошло.

"Као и против Грчића и Вука Хамовића и Војина Лазаревића управо је Министарство које сам водила подносило кривичне пријаве. Нисам ћутала ни тада, као што не ћутим ни сада, него радим свој посао. Заједно са другим енергетским субјектима успели смо да сачувамо електроенергетски систем који је био пред колапсом прошле године", истакла је министарска Михајловић додајући да су против оних који нису радили како треба поднете пријаве како би сносили одговорност.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести