Михајловић: Србија показала да је земља која нуди решења 

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Зорана Михајловић рекла је да је важно да Приштина што пре укине таксе како би се обновио дијалог кроз који се једино може доћи до компромиса у вези с питањем Косова, а који би обезбедио стабилност и бољу будућност региона.
Zorana Mihajlovic/Tanjug/Tanja Valic
Фото: Танјуг/Тања Валич

"Разговори које је председник Србије Александар Вучић водио са званичницима САД показују да је Србија земља која нуди решења, која има јасну политику, која чува своју стабилност и економски напредује. Само таква Србија може и да заштити интересе српског народа и да буде у свету препозната као партнер у решавању важних питања у региону", наводи Михајловићева у саопштењу које је доставио њен кабинет.

Наводи да је у прошлости било много пропуштених прилика у нашем региону да се напредује и много смо, каже, времена изгубили које је могло бити искоришћено за развој. 

"Зато је важно да више шансе не пропуштамо, да се што пре настави дијалог Београда и Приштине јер је то једини пут да два народа, Срби и Албанци, дођу до компромиса који ће свима обезбедити бољу будућност, уместо даљег подизања баријера које нас враћају у прошлост", каже Михајловићева.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести