Михајловић: Шутановац и Тадић би опет да беже од КиМ

БЕОГРАД: Називати фарсом унутрашњи дијалог о Косову није ништа друго него припрема “новог бекства из Србије” када се буде одлучивало о јужној српској покрајини, оценила је чланица Председништва Српске напредне странке Зорана Михајловић.
zorana mihajlovic, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Она је, у саопштењу, навела да је право сваког политичара у Србији, па и председника Демократске странке Драгана Шутановца да учествује или не учествује у унутрашњем дијалогу о Косову, који је иницирао председник Републике Александар Вучић, али, сматра Михајловић, називати те разговоре фарсом није ништа друго од припрема новог бекства.

Михајловић је подсетила да је Шутановчев претходник Борис Тадић већ једном побегао из Србије у Румунију, када је Приштина донела одлуку о самопроглашењу независности. 

Проблем Косова није направио ни Вучић, нису ни Шутановац, ни Борис Тадић, иако су својом политиком довели до тога да Косово буде никад даље од Србије, нити је проблем Косова створио било ко из данашње генерације српских политичара. Само што неки од нас желе да покушају да реше овај проблем, као што то ради председник Вучић и Српска напредна странка, а неки поново желе да побегну од њега, као Демократска странка и сви који су из ње изашли, нагласила је она додајући да се у томе разликују и да ће се у томе увек разликовати.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести