Михајловић: У СНС нема места за нераднике и лопове 

БЕОГРАД: Због свих вредних и добрих људи који су у СНС-у нерадници треба да буду смењени, изјавила је потпредседница Владе Србије и чланица Председништва СНС-а, проф. др Зорана Михајловић, истакавши да у тој странци нема места за нераднике и лопове.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Подсетивши да је то суштина недавног обраћања лидера странке Александра Вучића на седници Главног одбора, Михајлоићева каже да за позиције у СНС-у треба да се боје сви који немају резултате и они који странку користе за личне интересе.

"За нераднике и лопове нема места у СНС-у! То је била јасна порука председника Вучића и немам ни најмању дилему да су је и те како разумели сви који је требало. СНС је највећа странка не у Србији, већ у региону, носимо највећу одговорност и имамо јако велики број вредних људи. Управо због тих вредних и поштених људи време је да се склоне они који то нису", рекла је Михајловић у интервјуу за Српски телеграф.

Она истиче да је један број функционера СНС-а заборавио и основне вредности на којима је странка настала и због чега ужива убедљиво највећу популарност у Србији.

"Вучићево обраћање сам разумела и као апел свима у СНС-у да не забораве оне вредности на којима је странка и настала: да се од сваког од нас очекује велики рад, да су резултати оно што нас опредељује како би грађани Србије имали бољи живот, да Србија буде земља на коју ћемо бити поносни", нагласила је Михајловићева.

Она очекује да после избора странка оцени рад свих министара у Влади Србије и додаје да су „рад, труди, знање и образовање мерила за све нас, јер најбољи треба да воде Србију“. 

"Мислим да грађани на сваком кораку могу да виде резултате министарства које водим. Завршили смо Коридор 10, кренули у градњу нових ауто-путева, обновили готово 500 км пруга, улажемо велики новац у водни транспорт, успешно смо завршили концесију за аеродром Београд… Једноставно, желимо да Србија буде транспортни центар овог дела Европе и то ће и бити", рекла је министар Михајловић.

Михајловићева наглашава и да ће предстојећи избори бити једни од најважнијих у последњих неколико деценија.

"На овим изборима неће се одлучивати само о томе ко ће водити нову владу, већ да ли ће Србија успети да одржи и задржи своју самосталност, независност, неутралност и своје достојанство, које после толико времена данас имамо. Имамо с чим да изађемо пред грађане и верујем да ће СНС и Александар Вучић добити убедл?иву подршку", каже Михајловићева.

Она не очекује да ће грађани своје поверење дати онима чија су једина политика сукоби и мржња према онима који не деле њихове политичке ставове.

"Не верујем да ће грађани дати подршку Бошку Обрадовићу, Вуку Јеремићу и Драгану Ђиласу, који немају ниједну идеју ни програм, који не знају како би решили иједан проблем, које би Србе на Косову и буквално да предају Тачију и Харадинају. Србија не жели мржњу, нападе на жене, увреде и сукобе, што јесу једина политика опозиције, л?уди не желе политичаре који чупају саобраћајне знакове и упадају у медије. Људи желе и цене резултате", навела је.

Михајловићева, која води Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, најавила је да ће током лета бити завршена још два ауто-пута, источни крак Коридора 10 од Ниша до Димитровграда и границе са Бугарском, као и деонице на Коридору 11, чиме ће ауто-путем бити спојени Обреновац и Чачак. 

"Почели смо изградњу ауто-пута од Прељине до Пожеге, овог лета почиње и градња ауто-пута Београд-Сарајево на деоници од Кузмина до Сремске Раче, затим брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница. Наравно, очекујем да починемо и градњу Моравског коридора од Прељине до Појата, који је за наше министарство пројекат број 1", казала је Михајловићева.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести