Михајловић: Злоупотреба животне средине у политичке сврхе

БЕОГРАД: Потпредседица владе и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић саопштила је данас, поводом поновне блокаде саобраћајница у земљи у организацији Савеза еколошких организација Србије, да је животна средина још једном злоупотребљена у политичке сврхе
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

"Свима је јасно да овај протест нема никакве везе са еколошким темама и да је животна средина још једном злоупотребљена у политичке сврхе", навела је Миахјловићева у саопштењу достављеном Танјугу.

Она је истакла да "не постоји никакав уговор између Владе Србије и било које компаније, па ни Рио Тинта, о експлоатацији литијума".

"Свако инсистирање да се поништи нешто што не постоји је или плод незнања или намерног довођења у забуну грађана и грађанки Србије", каже Михајловићева.

Упозорила је да данашња блокада може само да нашкоди грађанима, јер је већ јасно речено да неће бити никаквих корака у пројекту Рио Тинто без договора са грађанима којих се тај пројекат директно тиче.

"Посебно кад знамо да нису још завршене ни све студије. Узбуњивање грађана изношењем неистина, блокирање саобраћаја и постављање захтева за које се унапред зна да немају основ у чињеницама показује неодговорност оних који се тиме баве, као и да разлози за блокаде нису еколошки већ чисто политички“, навела је Михајловићева.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести