Михајловићева захвалила грађанима што поштују одлуке Владе

БЕОГРАД: Прва потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства Зорана Михајловић захвалила свим грађанкама и грађанима Србије који поштују одлуке које Влада Србије доноси. 
mihajlovic1, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

"Молим и друге да исто учине, јер то је важно за нашу земљу и то радимо да бисмо сачували здравље свих”, изјавила је данас за ТВ Прва.

Она је подсетила да је од 12 сати данас међумесни саобраћај суспендован, те да се то односи на аутобуски, железнички и водни саобраћај.

"Ово је важна одлука како бисмо на најмању могућу меру свели број људи који би могли бити заражени вирусом. Молим све да се тих мера придржавамо. Такође, не искључујем ни могућност да у наредним данима и градски превоз буде укинут, што ће зависити од епидемиолошке ситуације и тога шта каже струка”, рекла је она.

Михајловићева је подсетила и да је међународни путнички саобраћај обустављен и да од осам часова јутрос нико не може да уђе у земљу, али да се међународни транспорт одвија несметано.

“Најважније за државу и грађане је да се снабдевање одвија несметано. Камиони улазе у Србију, исто тако и транзит. Имамо хране и свега потребног довољно. Када је реч о ваздушном саобраћају, он је суспендован за путнике, али је Аеродром Никола Тесла отворен за хуманитарне конвоје, прелете и транзит. Важно је да у овом тренутку када се све земље суочавају са овом кризом будемо солидарни”, изјавила је потпредседница Михајловић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести