Милатовић: Најбољи могући односи са Србијом у интересу свих

БЕОГРАД: Кандидат Покрета Европа сад у другом кругу председничких избора у Црној Гори, Јаков Милатовић каже да ће се, ако буде изабран, заложити за најбоље могуће односе са Србијом, што је у интересу грађана обеју држава.
jakov milatovic YT
Фото: Youtube/ MINA

"Нажалост, у претходном периоду често није био такав случај. Сећате се оних политички затворених граница 2020. године које су потупуно уништиле привреду и туризам те године? Ми са свим земљама у региону желимо и хоћемо најбоље могуће односе. Желимо да унапредимо економску сарадњу. Мислим да постоји велики потенцијал", навео је Милатовић у интервјуу за Еуроњуз Србија.

Као примере пројеката на којима жели да ради са Србијом истакао је ауто-пут од Бара до Београда и изградњу јадранско-јонског ауто-пута. "То су ствари о којима желимо да разговарамо са Београдом, Сарајевом, Тираном. Не желимо да се враћамо у политике у које нас је Мило Ђукановић нон-стоп враћао", рекао је Милатовић.

На питање о томе што га присталице ДПС оптужују да је експонент СПЦ и Београда, кандидат покрета Европа сад каже да је крштен у Српској православној цркви, у Митрополији Црногорско-приморској, да је верник, али да је пре свега слободан човек, који ће као председник да третира на исти начин све грађане.

Понавља да се залаже за најбоље односе са Београдом и додаје да су регионалне интеграције темељ европских интеграција. "Немачка, Француска, земље Бенелукса и Италија су управо кроз регионалну сарадњу направиле први корак ка ономе што су касније биле економске интеграције. Зато видим регионалне економске интеграције као суштински неодвојиви део наших европских интеграција", навео је, између осталог, Милатовић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести