Милићевић: Обрадовић и Ђилас би из глиба преко фалсификовања

БЕОГРАД: Потпредседник Скупштине Србије Ђорђе Милићевић оценио је вечерас да, у потпуном безнађу и политичком ћорсокаку у који су сами себе довели, Бошко Обрадовић, његов ментор Драган Ђилас и остала братија из тзв "уличарске опозиције", покушавају да се извуку из таквог глиба и то ни мање, ни више него фалсификовањем.
milicevic, tanjug
Фото: Tanjug/video, arhiva

"Више него очигледан, провидан и безочан покушај да грађане Србије доведу у заблуду да је наводно председник Србије Александар Вучић, како то они лажно истичу, продао Косово", навео је Милићевић у изјави за јавност.

Како напомиње, њихова ирационална мржња према председнику Србије и целој породици Александра Вучића довела их је до потпуног слепила, па тако изјаву председника Србије истргниту из контекста стварне изјаве од пре годину дана, сада приказују као садашњу и то од пре неколико дана.

Каже да је логично питање да ли је коначно дошао тренутак да тужилаштво реагује и да, ако то није учињено након насилничког понашања и пребијања посланика пре два дана, онда би сада морало, најмање по службеној дужности.

"То није притисак на правосудни систем, већ апел да се примени закон на оне који закон крше толико безобзирно да се више не сме ћутати, а грађани Србије своју државу желе као правну државу у којој се закони морају поштовати а виновници гнусних недела оштро кажњавати", навео је Милићевић.

Према његовим речима, гротескно делује игроказ жртвовања Бошка Обрадовића који је почео штрајк глађу.

"Народ се, на жалост по њега, не може преварити јер сви виде да Бошко покушава да се некаквом кобајаги жртвом спаси од руке правде. Судиће му народ, који ће га управо оставити заувек на скупштинским степеницама и сместити у политичку историју, онај исти који је позивао на побуну и анархију, линч и крвопролиће", рекао је Милићевић.

Он каже да грађане Србије тако не може обманути, а за фалсификовање и друга бројна недела мора одговарати.

"Бошко Обрадовић, његов ментор Ђилас и остала њихова братија су давно згазили демократију и кренули путем деструкције и анархије. Али такав пут у Србији се не може трасират, јер Србија има председника и владу који је воде другим путем - економског развоја и бољег живота свих грађана", закључио је Милићевић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести