Милићевић с руководством Српске о даљој сарадњи

БАЊАЛУКА: Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић боравио је у радној посети Бањалуци и том приликом је у одвојеним сусретима разговарао са председницом Републике Српске Жељком Цвијановић и председником Владе Српске Радованом Вишковићем.
milicevic
Фото: Dnevnik.rs

У сусретима је оцењено да је сарадња Србије и Српске, а тиме и АП Војводине и Српске, на изузетно високом нивоу. Истакнуто је да су данашњи сусрети, као и недавна посета председника Српске АП Војводини и пословни форум који је том приликом одржан, добар пут за динамичније економско повезивање и интензивирање сарадње.

Током сусрета званичника из Српске и АП Војводине наглашено је да је поред повезивања наших привреда, које су комплементарне, у обостраном интересу сарадња у области туризма, кроз креирање заједничке туристичке понуде за наступ на трећим тржиштима, као и заједнички наступ на водећим европским сајмовима.

Оцењено је и да велики простор за сарадњу постоји и у областима образовања, здравства, културе и науке , као и у трансферу знања и савремених технологија.

Како би се одржао континуитет сарадње, пре свега на унапређењу економских односа, постигнут је договор да следећи пословни форум буде одржан у септембру у Републици Српској.

Приликом данашње посете Бањалуци потпредседник Милићевић и директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине Душко Ћутило уручили су десет рачунара Добротворном удружењу „Привредник Републике Српске“.

Фото: Dnevnik.rs

Донација Покрајинске владе је намењена „Привредниковим“ штићеницима, даровитој деци слабијег имовног стања, који ће захваљујући овим поклонима бити у прилици да стичу нова знања и буду успешнији у свом школовању.

На донацији су се Покрајинској влади захвалили председница и премијер Српске, а Милићевић је приликом уручења донације нагласио да је ова помоћ АП Војводине деци у Српској, још један вид наших тесних веза и конкретан облик сарадње.

Милићевић је с домаћинима обишао и градилиште будућег Српско-руског храма и Духовно-културног центра у Бањалуци.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести