Милићевић: Тадићева дипломатија била против интереса државе

БЕОГРАД: Потпредседник СПС Ђорђе Милићевић осудио је данас поступак председника СДС Бориса Тадића због, како је навео, позоришног позива председнику Александру Вучићу на ТВ дуел о Косову.
milicevic, tanjug
Фото: Tanjug/video, arhiva

Он је тај позив оценио као коначни политички крах Тадића, а Тадићеву дипломатију у време док је био председник државе назвао понижавајућом.

Та је дипломатија, навео је Милићевић у писаној изјави за медије, "свакако била против државних интереса", због чега га, додао је, осуђују и грађани Србије као "највећег политичког демагога".

"У недостатку достојанства и поноса заборавио је где је био када је Косово прогласило независност", закључио је Милићевић.

У изјави он каже и да ништа мање демагогије није присутно ни код Вука Јеремића, "креатора катастрофалног решења да се питање статуса Косова измести из УН и пребаци у ингеренције ЕУ".

"Због тога и много чега другог што није учинио добрим за Србију, ужива хвалоспеве од представника привремених институција у Приштини. Не би било изненађење да добије и неки њихов орден", каже Милићевић.

Оцењује да, на њихову велику жалост, "Србију данас води патриота и државник Александар Вучић, а дипломатске активности заједно са министром спољних послова Ивицом Дачићем дају несумњив резултате јер Србија никада није била међународно уважена и респектабилна, а ни јача у преговорима".

"Зато ће интереси Србије бити поштовани, а наш народ на Косову заштићен у сваком погледу, закључио је потпредседник СПС.

Председник Социјалдемократске странке и бивши председник Србије Борис Тадић позвао је раније данас Александра Вучића на ТВ-дуел о оптужбама које Вучић износи на рачун бивше власти коју је предводио Тадић и о политици према решавању питања Косова.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести