Мировић: Atos Fructum пример моћне српске компаније

Председник Покрајинске владе Игор Мировић посетио је јуче компанију „Atos Fructum” у Малој Ремети, на јужним обронцима Фрушке горе у општини Ириг, где је отворио и с директором Митром Деурићем обишао нове реализоване инвестиције.
igor mirovic mala remeta
Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

Компанија је ове године уложила 1,2 милион евра у проширење хладњаче, набавку најсавременије линије за сортирање и паковање јабука и опремање винског подрума. Честитајући компанији на квалитетним ресурсима које поседује, председник Мировић је рекао да је „Атос фруктум” слика моћне српске компаније и да је пример који треба следити.

Компанија  послује у саставу матичне „Деус бизнис-групе” (ДБГ). Данас располаже са 100 хектара савременог засада јабука и око 16 хектара винограда, УЛО хладњачом капацитета од 3.500 тона и винаријом за 100.000 боца.

Мировић је рекао да производи те компаније, због свог квалитета, испуњавају високе стандарде Европске уније, те да су воћарство, виноградарство и винарство гране пољопривреде које су у великом тренду раста и у Војводини и у целој нашој земљи.

Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

То су и разлози што је Покрајина и у овој години, преко конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду, подстицала воћарску и виноградарску производњу и што ће то наставити да ради.

„Стога ћемо настојати да у наредним годинама с још више новца подстичемо такву врсту, пре свега економског развоја земље, јер ћемо давати значајне своте за развој те области“, казао је председник Покрајинске владе.

„Ове године смо то први пут учинили за набавку опреме за винарије и за све оне сегменте у производњи вина који ће донети бољи квалитет.“

Мировић је још рекао да је Срем препознат као део Војводине и Србије који има огромне шансе у производњи воћа и вина, да имамо све више винарија и све квалитетнија вина, и изразио уверење да ћемо, како време одмиче, бити водећи у тој области, не само код нас у региону него и у ширим оквирима.

„Наши конкурси су јавни, транспарентни, помоћи ћемо колико можемо јер желимо да Војводина буде оно што је некада била: главна водећа регија у оквиру наше земље, која ће повлачити напред и друге крајеве, а корак по корак успевамо у томе и уз помоћ компанија попут ове“, изјавио је Мировић.   

С Мировићем су јуче у Малој ремети били и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.    

Е. М.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести