Мировић примио делегацију конзуларног кора Баден-Виртемберга

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију конзуларног кора немачке савезне покрајине Баден-Виртемберг на челу са  председником Божидаром Вучуровићем.
е
Фото: Покрајинска влада

На састанку одржаном у Покрајинској влади оцењено је дa АП Војводина и Баден-Виртемберг имају изузетно добру  дугогодишњу сарадњу на свим пољима.

Данашњи сусрет одраз је добре институционалне и привредне сарадње али и прилика за унапређење односа у свим областима од интереса за обе покрајине, са акцентом на економска питања, казао је Мировић.

Највише страних директних инвестиција у нашу земљу долази управо из СР Немачке, и у тим компанијама је запослено више од 60.000 радника, подсетио је Мировић и додао да је наша земља стабилна и спремна за нова директна улагања кроз постојање нових 11 индустријских зона које смо изградили широм АП Војводине.

Покрајина Баден-Виртемберг друга је по јачини привреде у СР Немачкој, и по економској снази једна је од најбогатијих региона у Европи, казао је Вучуровић и истакао да је данашњи сусрет био добра прилика да повежемо наше привреднике и развојне агенције.

Делегацију чине  угледни немачки привредници који су уједно и почасни конзули великог броја земаља у Штутгарту, додао је Вучуровић.

Састанку је присуствовао и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ.

 

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести