Мировић у Општој болници Панчево и фабрици воде у Ковачици

„Влада више у Србији не може и неће бити бирана ради саме себе већ ради грађана који су је бирали, који с правом очекују више енергије и више новца за локалне инвестиције, за неразвијене и пројекте од којих ће имати конкретну корист“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић у Ковачици приликом обиласка фабрике воде, на чију изградњу грађани чекају деценијама, а која ће бити завршена за две-три недеље.
1
Фото: покрајинска влада

Фабрика ће дневно производити 1.800 кубика квалитетне пијаће воде и тиме ће бити задовољена 75 одсто потреба општине. У фабрику воде је инвестирано више од 80 милиона динара, од чега је Покрајинска влада обезбедила око 41 милион, а остатак новца је дала општина.  

„Разговараћемо и о другим пројектима у Ковачици“, најавио је Мировић.

Фото: Pokrajinska vlada

„Недалеко од овог места радимо један велики пројекат који је у мандату претходне владе такође био запостављен: пут од Опова до Дебељаче. Већ смо две фазе уговорили, на пролеће ћемо уговорити и трећу, последњу фазу.“

Фото: Pokrajinska vlada

Покрајинска влада је протеклу годину уложила у мање развијене општине више од милијарду динара јер, како је Мировић истакао, није добро, нити је смислено, да се сав новац одваја за Нови Сад, Београд и Панчево, мора се више времена и пажње посветити мање развијеним општинама и више новца усмерити ка њима за реализацију развојних пројекта. Мировић је рекао и да у јужном и средњем Банату има много посла и да је много наслеђених проблема.

„Чекају нас нови конкурси. Идемо пре свега на то да усвојимо буyет за 2018. годину који ће омогућити још значајније износе за грађане. Дакле, није циљ да се финансира било шта осим оних најосновнијих потреба грађана у школству, здравству, снабдевању водом, реализацији инфраструктурних пројеката и припреми индустријских зона за довођење нових инвеститора“, навео је Мировић. 

Фото: Pokrajinska vlada

Како је рекао, иде нам добро, треба нам још само мало времена да у свим, пре свега економским параметрима, дођемо на планирани ниво који ће бити значајан за читаву земљу.

„Војводина напредује, имамо највећи број у апсолутном износу смањења незапослених, у овом тренутку највише запослених је из Војводине, више него у Београдском округу. Имамо и друге економске показатеље и сада ћемо све што зарадимо кроз раст економије улагати у најосновније потребе грађана“, поручио је Мировић.


Захвалност за фабрику воде

Да ли можете замислити у 21. веку да неко насељено место у Војводини нема пијаћу воду па његови грађани морају свакодневно куповати флаширану, као што то раде у Идвору, родном месту Михајла Пупина и другим местима у општини Ковачица? О томе колико мештанима сада значи фабрика воде сведочи и велики број људи који су се окупили испред фабрике да сачекају председника Покрајинске владе с развијеним транспарентом „Председниче, хвала вам на фабрици воде”.

„Отварањем фабрике у наредних неколико недеља ће бити окончане наше муке“, рекао је председник општине Милан Гарашевић.

„Могу слободно да кажем да смо испунили вољу грађана. То је оно најбитније што се променило у односу на претходни период, у којем претходна власт није слушала грађане и није се старала о њиховој вољи.“

Он се захвалио Покрајинској влади и њеном председнику на подршци, наводећи да не може да пронађе ниједан сегмент у којем општина није добила подршку. Гарашевић је рекао да је, осим 41 милиона динара за фабрику воде, општина добила и 20 милиона за реконструкцију водоводне мреже, затим више од 15 милиона за одржавање каналских мрежа и око милион динара за пројекте уређења радних зона.   


Пре посете Ковачици, он је с директором Управе за капитална улагања Недељком Ковачевићем и покрајинским секретаром за здравство Зораном Гојковићем обишао радове на реконструкцији Интернистичког блока Опште болнице Панчево. За реконструкцију тог оделења болнице, у које није улагано од изградње 1973. године, Покрајина је издвојила 500 милиона динара. Сада су радови у пуном јеку и планира се да ће бити завршени за шест месеци.

Фото: Pokrajinska vlada

„Наследили смо запуштен здравствени систем у Војводини“, рекао је Мировић.

„Покрајинска влада је уложила и уложиће значајне своте у реконструкцију објеката и набавку најсавременије опреме. Наш циљ је да у наредних пет до седам година потпуно реконструишемо здравствени систем, да га уведемо у функцију нормалног одржавања, да имамо квалитетне дијагностичке апарате, који ће у сваком тренутку бити доступни грађанима“, нагласио је Мировић.

Фото: Pokrajinska vlada

Из текуће буџетске резерве Покрајинска влада је за поправку ЦТ апарата за Општу болницу Панчево издвојила 9,12 милиона динара, као и 3,6 милиона за набавку ултразвучног колор-доплера за педијатрију.

Фото: Pokrajinska vlada

Након обиласка радова у болници, Мировић је одржао радни састанак с градоначелником Панчева Сашом Павловим. На том састанку се разговарало о могућностима решавања два велика пројекта у Панчеву – о завршетку последње фазе Северне индустријске зоне и изградњи Потамишког колектора.

Е. Марјанов

Фото: Pokrajinska vlada

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести