Мировић: Убрзано радимо на изградњи путева у Западнобачком округу

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на реализацији два значајна пројекта у области саобраћајне инфраструктуре на територији општине Апатин и града Сомбора. Реч је о реконструкцији општинског пута од Купусине ка Бачком Моноштору и изградњи локалног пута Стапар–Сивац.
mirovic
Фото: Покрајинска влада

„Радимо велики посао, нову локалну путну мрежу која ће у будућности имати регионални карактер, што значи да ће бити боље повезана сва места у Западнобачком округу“, рекао је Мировић.

Председник је истакао да ће се наставити реализација пројеката у области саобраћајне инфраструктуре широм Војводине, као и да се приводе крају радови на путном правцу од Опова до Дебељаче.

„Очекују нас и радови на изградњи ауто-путева у Војводини, посао који ће водити Влада Републике Србије. Током године на територији града Сомбора почеће изградња брзе саобраћајнице од Сомбора до Кикинде. Има доста посла, Војводина се мења када је реч о инфраструктурним пројектима и саобраћајној мрежи“, рекао је Мировић.

Фото: Покрајинска влада

Од 2016. године до данас за инвестиције у општини Апатин и граду Сомбору Покрајинска влада је, само преко Управе за капитална улагања Војводине, издвојила укупно 900 милиона динара.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић казао је да ће пут Стапар–Сивац повезати два државна пута првог реда, што ће у великој мери олакашати транспорт робе. Он је захвалио Покрајинској влади јер је у целости финансирала овај пројекат, који је, како је навео, значајан не само за Сомбор већ и за Кулу.

Фото: Покрајинска влада

„Ово је велика инвестиција за нашу општину коју смо чекали 15 година. Она је од изузетног привредног и туристичког значаја јер скраћује пут ка граничном прелазу Бачки Брег и спаја општину Апатин и Сомбор. Важност овог пројекта огледа се и у томе што ће се овај пут наслонити на брзу саобраћајницу од Сомбора до Кикинде“, казала је председница Општине Апатин Дубравка Кораћ.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић.

Мировић обишао Дом за децу и омладину Мирослав Мика Антић у Сомбору

СОМБОР: Председник Покрајинске владе Игор Мировић ненајављено је данас у Сомбору обишао Дом за децу и омладину „Мирослав Мика Антић“, установу социјалне заштите чији је оснивач АП Војводина.

„Стање у дому је задовољавајуће, али може бити боље. Видео сам да се запослени труде да деци обезбеде најбоље услове за живот и боравак, али и да морамо додатно да уложимо у један део објекта. План нам је да у наредном периоду обезбедимо новац за санацију тоалета и набавку нове опреме“, изјавио је Мировић.

Он је рекао да ће у наредним недељама обићи и друге домове у Војводини.

„Држава Србија је ојачала, покрајински финансијски систем се стабилизовао, имамо много више могућности да улажемо у систем социјалне заштите“, истакао је Мировић.

Фото: Покрајинска влада

Председник је разговарао са запосленима и штићеницима дома како би стекао увид у проблеме са којима се сусрећу у свакодневном животу.

„Учинићемо и додатне напоре да испунимо неке жеље штићеника и остваримо идеје запослених“, изјавио је Мировић.

Директорка Дома за децу и омладину „Мирослав Мика Антић“ Нада Старчевић захвалила је председнику Мировићу на посети и, како је навела, најављеној подршци на обнови, реконструкцији и реновирању свега што је дотрајало, а што је неопходно за укупно 26 корисника, колико их је тренутно у Дому.

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести