Мировић: Уређен Каменички парк - слика модерног града

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишли су Каменички парк, у којем су завршена прва фаза радова на уређењу парковске инфраструктуре, вредна 70 милиона динара, коју су заједнички финансирали Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања, и Град Нови Сад.
mirovic vucevic kamenicki park
Фото: vojvodina.gov.rs

Град Нови Сад и Сремска Каменица добили су уређен, велики парк, у коме ће, захваљујући обимним радовима на уређењу, грађани моћи свакодневно да бораве и уживају, изјавио је Мировић и додао да су радови извршени према условима покрајинског и градског Завода за заштиту споменика природе.

Он је истакао да су у овој фази радова, између осталог, изграђене бетонске и реконструисане постојеће пешачко-бициклистичке стазе, постављена јавна соларна расвета и ново дечије игралиште, те додао да ће се с радовима наставити и у наредном периоду.

Уређен Каменички парк је слика модерног града, наше покрајине и државе. Покрајинска влада ће наставити да подржава пројекте Града, јер нам је заједнички циљ да Нови Сад напредује, рекао је Мировић и најавио да су за следећу годину спремни заједнички пројекти из области комуналне и саобраћајне инфраструктуре.

Фото: vojvodina.gov.rs

Оживели смо највећи и најстарији парк у Новом Саду, који је деценијама био запуштен. Данас Каменички парк представља оазу мира и зеленила и позивам све Новосађане да га посете и уживају, казао је Вучевић.

Између осталог, у Каменичком парку су изграђене пешачке стазе, постављени јавна расвета, нов урбани мобилијар као и дечје игралиште.

Споменик природе Каменички парк је површински највећи парк у Новом Саду - 33ха 65а 15м2.

Одлуком Скупштине града проглашен је за значајно природно добро треће категорије, а поверен је на управљање ЈКП ''Градско зеленило'' Нови Сад.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести