Мировић уручио 35 уговора о куповини кућа избегличким породицама

НОВИ САД : Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас 35 уговора о додели помоћи избегличким породицама за куповину сеоских кућа, као и за набавку грађевинског материјала како би се завршиле започете градње.
1
Фото: фото Покрајинска влада

 У оквиру два програма Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине, са 24 милиона динара, финансирана је куповина 12 сеоских кућа, као и набавка 23 пакета грађевинског материјала.

У оквиру програма стамбеног збрињавања током  године помоћ су добиле 82 избегличке породице, за шта су укупно обезбеђена 32 милиона динара. 

„Предстоји још много посла, док сви они који формално имају статус избеглих и расељених лица, а таквих је у Војводини око 28 хиљада - не добију кров над главом, или док се економски не оснаже да створе бољу будућност за себе и своју децу“, истакао је Мировић.

Он је истакао да је Покрајинска влада у овој години издвојила значајна средства за решавање стамбених проблема најугроженијих избегличких породица, те да ће та подршка у наредном годинама бити још снажнија.

Мировић је изразио наду да ће у наредних три до пет година кроз различите мере Србије, Покрајине, локалних самоуправа, као и Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, решити егзистенцијални проблеми значајног броја избегличких породица. 

Он је додао и да Комесаријат за избеглице, преко међународних фондова, припрема локације и изградњу станова у Новом Саду и другим великим градовима што ће, према његовој оцени, бити прилика за избегличке породице да конкуришу и потраже трајно решење за своје проблеме.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести