Момировић: У новембру радови на изградњи депоа за београдски метро

БЕОГРАД:  Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић прецизирао је данас да ће радови на изградњи депоа на Макишком пољу, у склопу пројекта изградње метроа у Београду, почети у новембру.
momirovic
Фото: https://www.mgsi.gov.rs/

"Предвиђено је да прва линија метроа буде завршена до 2028.године, док је планирани рок завршетка целог пројекта предвиђен до 2033.године", рекао је Момировић за Танјуг.

Према његовим речима, метро ће се градити по моделу метроа у Паризу и биће потпуно аутоматизован.

Посланици су данас завршили начелну расправу о метроу и градској железници. Прва метро линија ће повезивати Железник и Миријево, а друга Миријево и Земун.

За трећу линију метроа се, како је данас рекао Момировић у расправи, ради идејно решење.

Момировић је рекао и да се о пројекту метроа прича од 1971. године, али да ће ова власт тај пројекат реализовати.

Посланици су вечерас завршили и начелну расправу о изменама Закона о планирању и изградњи, изменама и допунама Закона о електронском документу, електронској идентификацији и услуга од поверења у електронском пословању, изменама и допунама Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности.

Завршена је и начелна расправа о изменама и допунама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама, те о Предлогу закона о потврђивању Споразума о међународном повременом превозу путника аутобусима (Интербус споразум).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести