Мондолони: Посета председника Макрона има историјски значај

БЕОГРАД:  Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Француске Фредерика Мондолонија, који је истакао да недавна посета председника Емануела Макрона има историјски значај и да је поставила снажан темељ за додатно интензивирање сарадње, за шта са француске стране постоји изражен интерес и спремност.
Dačić i Mondoloni foto: Tanjug/video
Фото: Дачић и Мондолони фото: Танјуг/видео

Заједнички је изражено задовољство због веома успешне реализације посете председника Макрона Србији, која је протекла у изузетно пријатељској и срдачној атмосфери, уз висок степен постигнутог разумевања о најзначајнијим питањима од обостраног интереса. 

Посебно је истакнут значај закључења великог броја споразума из различитих области, чијем ће спровођењу у наредном периоду бити посвећена посебна пажња, саопштио је МСП.Министар Дачић захвалио је амбасадору Мондолонију на његовом ангажману, који је у значајној мери допринео унапређењу укупних билатералних односа две земље, и пожелео му успех на професионалном и личном плану. 

Изразио је задовољство због континуираног напретка сарадње који две земље остварују и очекивање да ће се такав тренд наставити и убудуће.Амбасадор Мондолони је оценио да се може рећи да посета председника Макрона има историјски значај и да је поставила снажан темељ за додатно интензивирање сарадње у предстојећем периоду, за шта са француске стране постоји изражен интерес и спремност. 

Посебно је захвалио на изузетно доброј сарадњи коју је остварио са институцијама Републике Србије, како у припреми ове посете, тако и током свог целокупног мандата.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести