Брнабић, Мондолони: Односи достигли висок ниво политичке сарадње

БЕОГРАД:  Премијерка Ана Брнабић примила је данас у опроштајну посету амбасадора Француске Фредерика Мондолонија са којим је разговарала о свему што је урађено на развоју односа наших земаља током његовог мандата у Србији.
 Brnabić i Mondoloni Foto: Tanjug/video
Фото: Брнабић и Мондолони Фото: Танјуг/видео 

Премијерка је оценила је да су свеукупни односи Србије и Француске достигли висок ниво политичке сарадње, али и међусобног поштовања и пријатељства, о чему сведочи и недавна посета председника Француске Емануела Макрона Србији.

Према њеним речима, посета председника Француске Србији, после готово две деценије, сведочи о искреној жељи за успостављањем чвршћих односа и партнерства.Амбасадор Мондолони поручио је да је начињен велики помак у интензивирању билатералне сарадње која је додатно учвршћена обостраним посетама званичника на највишем нивоу и изразио очекивање да ће се овакав тренд наставити.

Председница владе и амбасадор Француске разговарали су и о заједничким пројектима на којима две државе раде и сагласили се да постоји велики потенцијал за сарадњу у области полиције, одбране, заштите животне средине и државне управе.Француски амбасадор је истакао да је његова земља велики инвеститор у Србији и да постоји појачано интересовање француских привредника који су охрабрени да улажу у нашој земљи.

Председница владе још једном је захвалила амбасадору Мондолонију на залагању и енергији коју је уложио на унапређењу односа наших земаља и пожелела му много успеха на наредном професионалном ангажовању, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести