На Институту за онкологију Војводине нова магнетна резонанца

Нови објекат у ком је смештена магнетна резонанца, и који је новоизграђен за ту намену, биће спојен са објектом Каменица 3, изјавио председник Покрајинске владе Игор Мировић
Na Institutu za onkologiju Vojvodine nova magnetna rezonanca Foto: Pokrajinska vlada
Фото: На Институту за онкологију Војводине нова магнетна резонанца Фото: Покрајинска влада

НОВИ САД:  На Институту за онкологију Војводине данас је почела са радом нова магнетна резонанца, за чију је набавку и изградњу потпуно новог објекта за њен смештај, Покрајинска влада издвојила 126,5 милиона динара.

То је трећа магнетна резонанца на Институту за онкологију, што је само један у низу пројеката у области здравства које је реализовала Покрајинска влада.

Како је навео председник Покрајинске владе Игор Мировић, пројекти у области здравства јасно показују да је унапређење здравствене заштите, у континуитету од 2016. године, међу првим приоритетима Покрајинске владе и целе државе.

"Нови објекат у ком је смештена магнетна резонанца, и који је новоизграђен за ту намену, биће спојен са објектом Каменица 3, где се радови на изградњи одвијају предвиђеном динамиком и чиме ћемо знатно унапредити ниво здравствене заштите на сва три института у Сремској Каменици“, изјавио је Мировић након обиласка радова, саопштено је из Покрајинске владе.

Фото: На Институту за онкологију Војводине нова магнетна резонанца Фото: Покрајинска влада

Најавио је да ће Покрајинска влада наредне године издвојити већа средства за област здравства, чиме ће, како је оценио, бити настављен континуитет опремања болница, института, домова здравља и других установа у здравственом систему Војводине.

"Наредна година ће бити тешка имајући у виду изазове са којима се суочавамо када је реч о вирусу корона, стога ћемо наставити да улажемо значајне напоре на јачању нашег здравственог система", навео је Мировић.

Додао је да ће у децембру бити завршена реконструкција Интерне клинике Клиничког центра Војводине, једне од најфреквентнијих у здравственом систему, те изразио очекивање да ће наредних дана бити закључен и уговор о изградњи блокова Б и Ц.

Фото: Радови на изградњи Каменице 3 Фото: Покрајинска влада

"Све ове инвестиције у здравствени систем ће послужити да 2021. годину дочекамо спремнији и боље организовани јер је пред нама важан задатак, а то је борба са вирусом корона", поручио је Мировић.

Обиласку новог простора где је смештена магнетна резонанца присутвовао је и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести