Настављена расправа о амандманима на сет финансијских закона

БЕОГРАД: Скупштина Србије наставила је данас расправу о амандманима на сет финансијских закона.
1
Фото: Tanjug

На предложене законе поднето је око 1.000 амандмана, а највише, више од 500 стигло је на Предлог закона о заштити корисника финансијских услуга код уговарања на даљину.

Гувернер НБС Јоргованка Табаковић казала је у начелној расправи да је циљ сета финансијских закона унапређење пословног амбијента, стварање претпоставки за даљи развој финансијског тржишта и додатна заштита корисника финансијских услуга.

Табаковић је, говорећи о Предлогу закона о међубанкарским накнадама и посебним правилима пословања по платним транскацијама, рекла да он омогућава да држава преко НБС обезбеди сигурност платних трансакција и ниже трошкове за грађане.

На дневном реду седнице су, предлози закона о заштити корисника финансијских услуга код уговарања на даљину, о финансијском обезбеђењу, међубанкарским накнадама и посебним правилима пословања код платних трансакција на основу платних картица.

Посланици разматрају и измене и допуне закона о платним услугама, о Народној банци Србије, о привредним друштвима и о стечају као и више међународних споразума.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести