Настављена седница, на почетку посланичка питања

БЕОГРАД: Посланици Скупштине Србије наставили су данас седницу на којој ће после посланичких питања, која су обавезна сваког уторка и четврта, започети обједињену расправу о 22 амандмана на Предлог закона о изменама и допунама Закона о путним исправама обједињену.
skupstina, tanjug
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

Посланици су јуче завршили обједињену начелну расправу по три тачке дневног реда - о листи кандидата за председника Комисије за заштиту конкуренције, листи кандидата за три члана Савета Комисије за заштиту конкуренције и предлогу одлуке о избору члана Комисије за хартије од вредности.

Највише интересовања током заједничке начелне расправе посланици су показали управо за Комисију за заштиту конкуренције која би, како су навели посланици владајуће коалиције, који ће и подржати предложена решења у дану за гласање, требала да обезбеди исте услове на тржишту за све и да помогне у борби против корупције.

Посланици Српске радикалне странке, током расправе истакли су да, према њиховом мишљењу, у Србији та космисија не ради оно што би требала по закону, односно не води рачуна да услови функционисања на тржишту буду исти за све или макар приближно исти, оптужујући уједно власт да не ради ништа како би спречила монопол.

Јуче су завршили и начелну расправу о избору члана Савета гувернера Народне банке Србије.

Представник предлагача избора члана Савета гувернера Народне банке потпредседник Скупштине Србије Верољуб Арсић казао је да је Одбор за финансије донео одлуку да предложи, односно да обнови мандат Николи Мартиновићу, а као један од разлога за ту одлуку навео је то што је, према његовим речима, НБС у протеклих неколико година имала јако добре резултате.

Указао је на то да мере консолидације које су спроведене претходних година у Србији, Влада Србије и председник Александар Вучић не би успели у тој мери да успешно спроведу без, додаје, подршке НБС.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести