Недимовићу и Шапићу уручене награде Најевропљанин

БЕОГРАД: Министру пољопривреде Браниславу Недимовићу уручена је награда Најевропљанин за област политике у 2019. години, а председнику општине Нови Београд и лидер СПАС-а Александру Шапићу за област политике у 2020. години, саопштила је Прва европска кућа.
nedimovic, Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Бранислав Недимовић, фото: Танјуг/Сава Радовановић

Јубиларна 20. годишњица Прве европске куће обележана је у условима пандемије корона вируса и због тога су обједињени добитници за 2019. и 2020. годину.

Овогодишња манифестација додела нагада за Најевропљанина године одржана је у складу са епидемиолошким мерама и препорукама и одвијала се појединачно, у безбедним условима.

У образложењу за доделу награде Најевропљанин министру Недимовићу наводи се да је од 2016. године до данас на челу тог ресора и да је један од ретких министара који у новој влади није променио ресор.

У 2019. години измењена су четири закона са главним циљем унапређења безбедности хране, први пут у историји уведена је мера подршке младим пољопривредницима, а знатно је побољшана могућност пољопривредним произвођачима и прехрамбеној индустрији за ефикасанији приступ новим тржиштима, наводи се у образложењу.

За Александра Шапицћа наводе да је свој трећи мандат председника општине Нови Београд започео након избора 2020. године, а да је његов Српски патриотски савез први пут постао парламентарна странка.

Шапић је, кажу, оснивач Хуманитарне фондације - Буди хуман која је врло брзо израсла у једну од најкредибилнијих хуманитарних фондација, а један је од најтрофејнијих и најуспешнијих спортиста у историји српског ватерпола.

Генерални директор ВИП Мобиле Србија Дејан Турк страни је држављанин који је награду Најевропљанин добио за област телекомуникација у 2019. години.

Турк је и потпредседник Управног одбора Савета страних инвеститора (ФИЦ), члан Управног одбора НЛБ банке и потпредседник Савеза за е-управу НАЛЕД-а.

За менаџмент у привреди 2019. годину награда Најевропљанин уручена је Давору Милићевићу из компаније Беохемија, док је награда за област предузетништва 2019. године уручена Гордани Ђурђевић из предузећа "Слово".

За науку примењену у прехрамбеној индустрији у 2020. години награда је уручена Драгану Марковићу, редовном професору Машинског факултета Универзитета у Београду и председнику компаније ИТН Групе.

Награда Најевропљанин за Идејни пројекат 2020. уручена је Богољубу Карићу за пројекат "Тесла град", док је за област менаџмента у 2020. години награда припала Весни Вучуревић из трговинског ланца Универекспорт.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести