Обрадовић: Једина тема је померање избора

БЕОГРАД: Председник покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да је једина тема разговора са представницима Европског парламента (ЕП) било померање датума избора.
bosko obradovic, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Тања Валић

Обрадовић је, у писаној изјави, истакао да је померање избора потребно с обзиром да су сви рокови истекли и да апсолутно не постоје услови за слободне и поштене изборе у марту идуће године, као и да је део опозиције већ неколико месеци у кампањи бојкота тих лажних избора.

Сада је све у рукама делегације ЕП која следеће недеље долази у Србију. Ако они кажу да нема услова за демократске изборе - тек онда ће уследити прави преговори између власти и опозиције, и бити прекинута ова преговарачка фарса у Скупштини под посредовањем Маје Гојковић, навео је он.

Према мишљењу Обрадовића, ако представници ЕП кажу да је све у реду и да је власт унапредила услове за изборе – то значи да су између Александра Вучића и демократије изабрали Вучића.

Плашим се да ће тада и највећи заљубљеници у ЕУ у Србији бити разочарани јер ће српска демократија бити жртвована ради интересне сарадње Брисела са Вучићем. То неће донети ништа ново и добро већ само додатно усложњавање политичке кризе, сматра Обрадовић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести