Обрадовић о промени система и лустрацији

Лидер Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас испред Министарства финансија на, како је рекао, првој конференцији за новинаре у ванпарламентарном раду, да није довољна смена власти
Boško Obradović Foto: Tanjug/Rade Prelić
Фото: Бошко Обрадовић Фото: Танјуг/Раде Прелић

БЕОГРАД: Лидер Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас испред Министарства финансија на, како је рекао, првој конференцији за новинаре у ванпарламентарном раду, да није довољна смена власти, већ промена политичког система која подразумева кривичну одговорност, лустрацију, казне од затворске до финсијске и одузимања имовине.

Обрадовић је најавио лустрацију када Двери дођу на власт, те као првог за то најавио власника Пинка Жељко Митровића за кога каже да је симбол непроменљивости система последњих 30 година.

Он је упитао Министарство финансија да ли је тачно да је та телевизија дужна више од 250 милиона динара пореза.

Обрадовић није навео на основу којих сазнања износи такве сумње, а уместо тога каже да, ако је ово тачно, онда је то најбољи доказ како функционише систем и како су неки заштићени, а најављује и да ће Двери, када дођу на власт, одузети ТВ Пинку национану фреквенцију, а да ће Митровић ићи у затвор.

Лидер Двери коменарисао је и формирање Удружене опозиције Србије и навео да је спреман на партнерску сарадњу са тим новим савезом о кључним питањима, као што су демократија, слобода медија или фер избори.

Двери, како каже, нису желеле да буду део савеза који нема јасан програм, и зато борбу настављају самостално.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести