После 12 Обрадовић ушао у скупштину, три посланика још остала: Штрајк док власт не позове на преговоре

БЕОГРАД:Испред Дома Народне скупштине 15-так минута после поноћи остали су посланици СНС Александар Мартиновић и Сандра Божић, као и самостални посланик Миладин Шеварлић.
bradovich
Фото: Танјуг (видео)

Бошко Обрадовић је у једном моменту ушао у зграду Народне скупштине, затим изашао, како је рекао, по пуњач за мобилни телефон, и затим се вратио у зграду. 

До 15 минута после поноћи није се вратио на степенице, где је од пре подне штрајковао.

Пре тога, потпредседница Двери Марија Јањушевић донела је Обрадовићу јастук и ћебе, које је унела у скупштину, а потом и врећу за спавање.

Испред парламента су још остали и посланици Српске напредне странке.

Присталице и власти и опозиције углавном су се разишле са простора испред парламента.

„Нећу прекинути штрајк глађу све док власт не позове опозицију за преговарачки сто, и да се направи договор о одлагању избора за шест месеци“, поручио је вечерас испред парламента лидер Двери Бошко Обрадовић. 

Обрадовић је рекао да мора да стане "политички рат, грађански сукоби, атмосфера грађанског рата" и да зато власт мора да направи корак и позове на преговоре. 

"Можда је овај мој очајнички покушај, или један крик, људски, хришћански, демократски да се све ово на време превазиђе једним нормалним разговором и договором између власти и опозиције", казао је Обрадовић.

Циљ преговора је, каже, да се дође до "једног нормалног договора да се избори одложе за најмање шест месеци, да се формира прелазна, техничка влада која ће омогућити услове за слободне и поштене изборе".

Преговоре, каже, не може да "модерира" председник Србије Александар Вучић, већ нека истакнута личност "из редова српског народа". 

Обрадовић је раније данас рекао да је за активан бојкот, а не твитовање, како то ради "килави" Савез, али је, у међувремену, променио мишљење и оценио да је хришћански пут боље решење и да не види више смисао у насиљу, јер он, како је рекао, није такав, већ да је потребно смирење. 

Вечерас је, иначе, у једном тренутку Обрадовића на степеништу Скупштине обишао Драган Ђилас и разговарао једно време, пре него што је отишао.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести