Обрадовић: Време за сарадњу у опозицији, не за оптужбе

БЕОГРАД: Лидер Двери Бошко Обрадовић оценио је да је време за сарадњу у опозицији, а не за тешке речи и оптужбе.
bosko obradovic, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Тања Валић

"Двери су и до сада смо дале огроман допринос тој сарадњи и то ћемо чинити и убудуће. Не желим да будем нови фактор сукоба и раздора већ светосавског помирења и уједињења унутар српског народа у целини", рекао је Обрадовић за "Данас".

Коментаришући постизборне прилике у Србији он је рекао да Двери имају комуникацију са Народном странком те да ту партију види у Патриотском блоку.

Истакао је да има коректан лични однос са Јеремићем и додао да Двери са Народном странком, ДСС-ом, Српском странком Заветници и ПОКС-ом спајају српски национални и државни интереси који су свима идентични.

Говорећи о сарадњи са Коалицијом НАДА Обрадовић је рекао да је Председништво Двери јавно позвало на шире национално окупљање све родољубиве парламентарне и ванпарламентарне политичке странке.

"Ми смо потпуно отворени за даље разговоре и договоре у томе правцу, а остајемо заинтересовани за даљу сарадњу и са свим партнерима из досадашњег Патриотског блока, међу којима је и ПОКС на челу са Жиком Гојковићем и Милошем Парандиловићем", рекао је он.

Обрадовић сматра да су се и они који су сумњали у међувремену уверили да је покрет Двери остао доследна опозиција.

Каже и да није упознат какве су договоре Александар Вучић и Драган Ђилас постигли око нових избора у Београду, и поновио став Двери да је главном граду потребна прелазна градска власт орочена на две године до општих локалних избора у Србији 2024. године.

Одласке колега из опозиције код амбасадора Русије он оцењује као "неспорне редовне дипломатске активности".

"Чим буде конституисан нови сазив Народне скупштине, обратићу се са захтевом за пријем и новом америчком амбасадору да му представим идеју да Србија и САД заједнички подигну споменик ђенералу Дражи Михаиловићу у Београду и Вашингтону", рекао је он.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести