Весељи најавио формирање владе за суботу 

ПРИШТИНА: Реизабрани председник косовске скупштине Кадри Весељи изјавио је да ће нова влада бити формирана у суботу и да ће је водити лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај, пренела је приштинска Коха диторе.
Kosovo skupstina
Фото: Tanjug

Весељи је казао да политичке разлике не могу оправдати блокаду институција.

Одабрани смо да решимо проблеме грађана а не да их стварамо. Немамо времена за губљење, рекао је Весељи након избора. 

Косовапрес преноси да је Весељи посланике позвао да се ускладе „око пет важних питања на Косову“, да имају „јединствен приступ економским развојним реформама, образовању, реформи здравства, формирању војске и дијалогу са Србијом“.

Након готово три месеца блокаде приштинских институција, данас је конституисан парламент избором председника Кадрија Весељија и пет потпредседника, међу којима је Славко Симић из Српске листе, преноси РТК2.

Троје потпредседника су Албанци -  Дзавит Хаљити из велике тзв. ратне коалиције ПАН, Аида Дергути из Самоопредељења и Кујтим Шаља из Демократског савеза Косова (ДСК), док је пети потпредседник представник осталих мањина Муфера Шиник.

РТК2 наводи да је након овог гласања Весељи преузео председавање, а посланици ДСК, Самоопредељење и Алтернатива су напустили салу.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести