ОД СУТРА МАЊЕ ПОЛИЦАЈАЦА код општина на северу КиМ

ПРИШТИНА: Косовска полиција од сутра почиње смањење броја својих припадника у и око општинских објеката на северу Косова и Метохије за 25 одсто, одлучено је данас на састанку представника косовске полиције, Еулекса и Кфора.
1
Фото: Youtube Printscreen

 Како је саопштила косовска полиција, на састанку је процењено да је безбедносна ситуација у и око објеката северних општина добра. "У смислу овог заједничког закључка, од сутра почиње смањење броја припадника косовске полиције за 25 одсто у и око општинских објеката на северу", стоји у саопштењу, преноси Репортери.

Додаје се да ће тимови косовске полиције, заједно са Еулексом и Кфором, наставити координацију и "предузети неопходне радње у складу са редовном проценом безбедносне ситуације" у и око општинских објеката на северу КиМ.

Смањење присуства полиције на северу је обавеза из споразума заменика премијера привремених приштинских институција Бесника Бислимија и изасланика Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчак, почетком јула у Братислави. Поред смањења присуства полиције, споразумом је предвиђено и организовање избора у четири општине на северу КиМ.

Танјуг

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести