Оленик: Трамп је опасан и спреман на све

Адвокат Александар Оленик изјавио је вечерас да је амерички председник Доналд Трамп доказао да је тотално непредвидив и екстремно опасан и по себе и по друге
Advokat Aleksandar Olenik  Foto: TV Pink/printskrin
Фото: Адвокат Александар Оленик Фото: ТВ Пинк/принтскрин

БЕОГРАД: Адвокат Александар Оленик изјавио је вечерас да је амерички председник Доналд Трамп доказао да је тотално непредвидив и екстремно опасан и по себе и по друге, и да се не зна на шта је све спреман.

Он је гостујући на телевизији Пинк рекао да недавни протести и упад у амерички Конгрес не могу да се пореде са 5. октобром, јер су потпуно другачији и јер је у њима Трамп искористио своју моћ и злоупотребио права која је имао.

Оленик је оценио и да би Србија требало да се угледа на САД, између осталог и по питању правосуђа и по томе како се Представнички дом Конгреса бори за законодавну власт.

"Наше судство мора да се избори за то да када се друге две власти сукобе како да се понашају. Треба да подржимо Бајдена у враћању људских права, јер ми имамо короист од људских права, као и од скупштине која може да се одупре власти", рекао је Оленик.

Министар унутрашњих полсова Александар Вулин оценио је да су нереди у Конгресу показали двоструке аршине и да оно што се дешава нема везе са демократијом.

"Тренутно је у току акција где се тражи од грађана да пријаве оне који су упали у Конгрес. Замислите да се то у Србији тражило. Да сам тражио слике, да се отпусте, да им се забрани да твитују, прогласили би ме фашистом", рекао је Вулин.

Он сматра да ће се последице нереда прелити и на друге земље, јер су се у САД створиле велике поделе у друштву које неће тек тако нестати.

Новинарка Љиљана Смајловић рекла је да је тразење опозива Трампа жеља да се противник дотуче и понизи.

"Ово је мелодрама и на ивици је политичке хистерије. Не могу да замислим да ће бити опозив. Не могу да верујем да се људи толико плаше Трамповог повратка на власт. или су толико фрустрирани свиме што је радио претходне четири године", рекла је она.

Вулин: Владика Григорије се бори за себе

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је вечерас да се вадика диселдорфски и немачки Григорије бори за себе, али да неће да скине мантију јер му она даје ауторитет.

Он је за телевизију Пинк рекао да он није представник СПЦ, а да га ословљавају као владику и човека који ће ујединити опозицију.

Према његовим речима, занимљивије је што Григорија "Ђиласови медији ођедном подружавају јер је напао председника Србије Александра Вучића''.

"Он када нападне Вучића све му је дозвољено. У Србији, нажалост, постоје неке ствари - никада не смете критички да се односите пема покојном премијеру Ђинђићу и да хвалите Вучића. Када га је Григорије напао сада је све дозвољено", рекао је Вулин.

Адвокат Александар Оленик изјавио је да сматра да црква треба да се бави вером а не политиком и да свештеницима није довољно материјално већ желе моћ.

"Црква рреба да се бави оним што јесте њен посао - вером и организацијим цркве. Није јасно да ли то раде као верски службеници или грађани. Држава не треба да буде алат и слуша цркву. Мора да буде одвојена, али да не улази у државне надлежности", рекао је он.

Вулин: Посета Вучића Хиландару показује велико поштовање

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је вечерас да посета председника Србије Александра Вучића Хиландару показује велико поштовање према цркви и традицији, али и да начин на који је примљен показује да је заслужио поштовање које ужива и за које се изборио.

"Свештеници нису ботови, а у манастирском животу води се рачуна шта се и како ради. Примили су га као представника српске државе и он има разлога да буде поносан на то", рекао је Вулин за телевизију Пинк.

Он је, реагујући на опаску адвокара Александра Оленика да је Вучићева посета била пропагандна акција на шта указује и начин извештавања медија о посети, рекао да то није тачно, већ да је била део дубоког уверења Вучића.

"Вучић је на КИМ неколико пута од својих личних средстава издвајао или је подстицао пријатеље да организују количине новца за обнову цркава и манастира и то нико не зна. Он је то радио и ради и данас. О томе ћути и не говори", рекао је Вулин.

Оленик је казао да се не слаже са тиме да се СПЦ финансира и да му је споран новац који се из буџета Србије издваја за СПЦ, као и да би волео да неко од предстаавника Владе јавно каже колико је новца 2020. године дато СПЦ.

Говорећи о Вучићу, он је казао да ће га похвалити због постизања Бриселског споразума и његовог спровођења.

Вулин: Друштвене мреже су као црна магија

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је вечерас да су друштвене мреже као црна магија јер су, како је рекао, опасне уколико верујете у њих.

"Погледајте како пролази породица председника Александра Вучића где је неко написао за његово дете да је пашче и том човеку је дато да се крије иза лажног имена", рекао је Вулин за телевизију Пинк.

Вулин је рекао и да сматра да служба за високотехнолошки криминал не би требало да се бави провером и утврђивањем идентитета сваког ко се на друштвеним мрежама негативно изјашњава под лажним именом.

"Што Србија да се бави тиме који комплексаш се анонимно бави нечим. Потпиши то што мислиш под пуним именом и презименом", рекао је Вулин.

Адвокат Александар Оленик изјавио је, говорећи о томе што су укинути налози америчком председнику Доналду Трампу на Фејсбуку и Твитеру, да је ту спорно ко контролише Твитер и на основу чега се доносе забране.

"Суд је тај који мора да повуче границу где слобода говора постаје говор мржње. Твитер није позван да то ради. Друштвене мреже су донеле слободу говора и да се чује глас анонимних. Уз ту слободу иде и доста негативних последица, али има више користи него штете, у погледу информација", рекао је Оленик.

Новинарка Љиљана Смајловић оценила је да је власник Твитера одлучио шта је истина у вези са америчким изборима и да је то "инжењеринг којег би се стидели овде у региону".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести