Омладина ДС: Искључујемо се из активности Савеза за Србију

БЕОГРАД: Демократска омладина саопштила је да ће се искључити из свих активности Савеза за Србију док, како кажу, не буде јасно да ли Савез за Србију подржава деловање Двери и њиховог лидера Бошка Обрадовића, које означавају као радикалско.
Demokratska stranka Foto: DS
Фото: ДС Фото: ДС

Омладина ДС у саопштењу наводи да је у више наврата осудила поступке Двери, сматрајући да занемарују чињеницу да политички делују унутар СзС, док је, кажу, Обрадовић нападом на све демократе и Драгољуба Мићуновића нанео несагледиву штету у борби против актуелне власти.Младе демократе сматрају да ДС треба да буде у Савезу за Србију у којем нису Двери или не треба да буде део тог истог савеза.

"Упркос напорима, апелима и захтевима да се ова ситуација реши, а које смо упућивали како лидерима СзС, тако и председнику ДС, Демократска омладина ће се због свега овога искључити из свих активности Савеза за Србију", стоји у саопштењу.Додају да у ДС није било, нити ће, кажу, бити подобних и неподобних, како, кажу, Обрадовић и Двери покушавају да их означе, јер је то оно што их чини демократама - слобода мишљења као основно људско право.

Омладина ДС наводи и да је Обрадовић јуче наставио са увредама упућеним функционерима ДС, поновивши све увреде на рачун професора Мићуновића, додатно вређајући и посланике и тиме, кажу, "вређајући прошлост и садашњост ДС".Наводе и да је ДС последњих дана једина мета напада и представника власти и оних који, кажу, "монополишу право да говоре у име опозиције".

Демократска омладина: Група појединаца се лажно представља

БЕОГРАД:  Након што је Демократска омладина саопштила да се искључује из активности Савеза за Србију, због лидера Двери Бошка Обрадовића, уследило је друго саопштење, које такође потписује Демократска омладина, а у којем се они ограђују од таквог става и претходно саопштење приписују групи појединаца, за коју кажу, да се лажно представља као омладина ДС.

Прво саопштење потписала је Александра Божић, као потпредседница Демократска омладине, а друго, које је уследило неколико сати касније, Михаило Димитријевић, као повереник Демократске омладине.

У саопштењу које потписује Димитријевић, наводи се да се омладина ДС ограђује од саопштења која стижу од, како кажу, групе која се представља као Демократска омладина и коју чине појединци из самоизабраног руководства које је, на статутом прописан начин, распуштено одлуком ИО ДС, а на предлог Председништва.

Такође, додају да свако саопштење које стиже од "тзв. Демократске омладине" мимо званичних канала комуникације треба сматрати саопштењем неформалне групе грађана која се лажно представља.

Наводе и да је организација Демократске омладине саставни део ДС и не може да води самосталну политику мимо странке.

У претходном саопштењу, које је потписала Александра Божић, Демократска омладина је навела да ће се искључити из свих активности СзС док, како кажу, не буде јасно да ли Савез за Србију подржава деловање Двери и њиховог лидера Бошка Обрадовића, које означавају као радикалско.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести