Демократска странка тражи од БИА белешку о Ивановићу

БЕОГРАД: Посланичка група Демократске странке (ДС) затражила је данас од председника Одбора за контролу служби безбедности да одговори да одговори да ли је Оливер Ивановић у перидоу октобар - децембар 2017. године био у седишту Безбедносно- информативне агенције (БИА) и пријављивао угрожавање своје безбедности.
ds, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

У допису се пита и да ли је тада о обављеном разговору сачињена службена белешка, као и да ли је БИА на основу информација добијених од Ивановића о угрожавању његове безбедности предузела неке активности ради њихове провере.

Да ли је БИА о тој службеној белешци обавестила Тужилаштво за организовани криминал, а у вези са истрагом о убиству Ивановића, стоји у захтеву ДС.

Због тога посланик Балша Божовић, који је потписао допис, предлаже Одбору за контролу служби безбедности да од БИА затражи да у што краћем року достави податке и информације на постављена питања, као и службену белешку.

Тражене податке, информације и службену нбелешку потребно је доставити како би Одбор за контролу служби безбедности контролисао и надзирао уставност и законитост рада служби безбедности, образлаже ДС.

Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести