Опозиција може да бојкотује, али не и да оспори легитимитет избора

БЕОГРАД: Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да опозиција која бојкотује изборе не може да оспори легитимитет избора, наводећи да је реч о њиховој личној одлуци.
maja gojkovic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић
"Нисам чула да је неко рекао да су избори нелегитимни, јер неко неће да учествује. Већина политичких странака учествује, а да ли њих троје, четворо неће, то је њихова лична ствар", рекла је Гојковићева за Б92.
 
Она је додала да ће избори бити "сасвим у реду", у складу са Уставом и законом, наводећи да су посматрачи добродошли и да су већ позвани, а да ће важна бити порука грађана.
 
На питање да ли ће поново бити председница парламента, рекла је да о томе не размишља и да јој је круна то што је за време њеног мандата одржана скупштина Интерпарламентарне уније на којој су учествовали председници парламената из целог света који су показали колико поштују Србију и политику коју води Александар Вучић.
 
"То ми је круна успеха, а како ћу наставити политицку каријеру то зависи и од одлуке СНС када се заврше избори. Имам своје зеље и планове, али о томе ћу разговарати са председником СНС и са колегама", рекла је Гојковићева.
 
Она је оценила да ће кампања бити тешка, а да ће СНС водити позитивну кампању у којој ће представити планове за будућност.
 
"Ми смо се уздржавали све ово време, јер смо сматрали да грађане не интересују отровне стрелице и дали су нам поверење да водимо рачуна о њиховом здрављу. Бошко Обрадовић, Драган Ðилас су се бавили ружним стварима, нападима на децу. Опозициони лидери настављају да нападају децу Александра Вуцицћа док он наставља да брине о животима грађана", истакла је Гојковићева.
 
Српска напредна странка ће, каже, говорити позитивне поруке, а њима ће оставити "да причају ружно".
 
"Они не знају да критикују већ само да вређају. Очекујемо инциденте и вређања, али видећемо да ли ће грађани више вредновати политику рада труда или нападање нечије деце као што се нападају деца председника државе", навела је она.
 
Гојковићева је, каже, убеђена да ће грађани опет изабрати Александра Вучића и Српску напредну странку.
 
"Да ли ће још неко од покрета или странака да изађе на изборе нећу да размишљам о томе. Сви су добродошли. Фер је да се на изборима покажеш колико вредиш", закључила је Гојковићева.
EUR/RSD 117.1131
Најновије вести