Палма трећи пут председник Скупштине Јагодине

ЈАГОДИНА: Конститутива седница Скупштине града Јагодине одржана је данас, а 21 одборник са четири изборне листе за председника Скупштине изабрао је Драгана Марковића - Палму, а за његову заменицу Снежану Вукашиновић, обоје из Јединствене Србије.
d
Фото: Youtube Printscreen

Ово је трећи мандат Марковића на месту председника Скупштине, а пре тога два мандата је обављао фукцију градоначелника Јагодине.

За градоначелника Јагодине изабран је Ратко Стевановић, који је ову функцију обављао и у прошлом мандату, а за његовог заменика изабран је Иван Стаменковић.

За секретара Скупштине постављена је Ведрана Љубанић.

Захваливши одборницима на избору и граданима који су гласали за Коалицију ЈС,СПС,СНС на локалним изборима, Марковић је рекао да ће се у Јагодини и даље радити добро и паметно као и до сада и позвао опозицију на сарадњу.

"Гласајте за оно што сматрате да је добро за град и грађане, немојте за оно што сматрате да је лоше", поручио је Марковић и оценио да је Јагодина захваљујући јединству странака у локалном парламенту, у протеклом мандату остварила најбоље резуллтате од свих градова у Србији.

Он је додао да ће и даље средства буџета користити грађани и објаснио да неке позиције у буџету нису реализоване из објективних разлога и да су те паре усмераване грађанима као помоћ.

"Тако ћемо радити и у наредном периоду, наша коалиција ЈС,ПСПС и СНС имају чиме да се похвале када је упитању рад на локалну", истакао је Марковић и додао да ће еконимија и здравље грађана бити приоритети у раду.

У новом саставу Скупштине града, листа коалиције "Драган Марковић - Палма - ЈС, Ивица Дачић - СПС и Александар Вучић - СНС, има 17 одборника, Листа "Бунт - права Јагодина", два одборника, Покрет обнове Краљевине Србије и Листа "Мита Арсић" по једног одборника.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести