Пастор: Коалиција са СНС се показала као добра одлука

Председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор је оценио, говорећи о изборима за савете месних заједница у Суботици, да су резултати потврдили да су донели добру одлуку што су ишли у коалицији са СНС-ом.
Ištvan Pastor Foto: Dnevnik.rs/S. Šušnjević
Фото: Иштван Пастор Фото: Дневник.рс/С. Шушњевић

Он је нагласио да се и у Суботици искристалисала политичка слика и да је мало озбиљних политичких партија, оних које су могле да направе листу кандидата, прикупе потписе и учествују на изборима.

„Сада је битно да што пре формирамо тела месних заједница и да наставимо послове које смо изнели у предизборним материјалима. Много је проблема и до сада смо их решавали, али грађани имају потребе за изградњом путева, водовода, канализације и све то настојимо да решимо”, рекао је Пастор за Суботички мађарски радио.

Једна од великих инвестиција чије решавање је управо у току је и изградња канализационе мреже на Палићу у вредности од 2,4 милиона евра, која је део бесповратне помоћи немачке банке за развој.


Постоји узајамно поверење двеју држава

Пастор је оценио  да изградња Мађарског културног центра на Палићу и српског културног центра „Коло„ у Морахалому показује да постоји узајамно поверење две државе и да је добро што су Србија и Мађарска одлучиле да финансијски подрже рад тих установа.

„У Морахалому нема Срба, али су Срби гости и важно је да када дођу могу осим боравка у бањи да уживају и у културним активностима. Ка овом делу гравитира и Сегедин и тренутно постоји велико интересовање за српску, балканску културу, због тога сви ово виде као реалну и озбиљну могућност„.

Он је поздравио отварање српског центра „Коло„ и изразио уверење да ће до краја године бити завршен и Мађарски културни центар на Палићу.


„То је важан пројекат којим ће се зауставити комунално загађење Палића, јер не само што се одводи канализациона вода из насеља, већ се и усмерава ка пречистачу”, рекао је Пастор.

Говорећи о одлагању смећа, Пастор каже да је Регионална депонија већ у пробном раду.

„Објекат је у грађевинском и технолошком смислу завршен, ту је почео пробни рад и треба да испуни очекивања. Потребно је изградити сложен систем, у којем и ми сами треба да се мењамо, и да мењамо свој однос према смећу и већ код куће почнемо да га разврставамо”, рекао је Пастор.

Е. Д.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести