Патријарх: Битно да држава и црква имају исто мишљење

БЕОГРАД: Патријарх Спске православне цркве Иринеј рекао је данас, након састанка са председником Александром Вучићем, да је битно да држава и црква имају исто мишљење о проблему и исто мишљење о томе како да реагују на проблем, у ситуацијама каква је сада око Косова и Метохије. 
Patrijarh Irinej Foto: Tanjug/video
Фото: Патријарх Иринеј Фото: Танјуг/видео

"Имали смо сусрет са председником Србије и члановима владе, како би поразговарали о стању код нас, посебно на КиМ, које на жалост из дана у дан постај све теже и компликованије", рекао је патријарх новинарима после састанка који је иницирао председник Вучић након што је Приштина донела платформу. 

"На ту тему смо разговарали како ће се ствари развијати убудуће. Битно је да имамо исто мишљење о тим проблемима и начину како да ми реагујемо у тим приликама", објаснио је даље.

Поглавар српске цркве рекао је новинарима, да је разговарано о стању у земљи, посебно на Косову и Метохији, где из дана у дан постаје, како каже, ситуација све тежа.

Нагласио је да су овакви састанци веома важни и потребни:

"Сматрам да су овакви састанци у нашим приликама веома потребни и неопходно је да буду чешћи како се проблеми јављају да будемо упознати како би нашли најбоље решење и став цркве о тим проблемима", рекао је патријарх СПЦ.

Битно је, додао је, да заједно држава и црква траже најбоље решење и став.

Данашњем састанку У Патријаршији присуствовали су и премијерка Ана Барнабић и први потпредседник владе Ивица Дачић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести