Патријарх: Став цркве о КиМ познат

БЕОГРАД: Патријарх српски Иринеј каже да још није довољно упознат с детаљима уговора постигнутог у Вашингтону, а који се тичу цркве, да би могао да оцени да ли ће он обезбедити заштиту српске православне баштине, имовине, свештенства и верника.
Patrijarh srpski Gospodin Irinej Foto: SPC
Фото: СПЦ

Ми још нисмо упознати са детаљима, осим дела објављеног у штампи, тако да самим тим нисмо у могућности да одговоримо на ваше питање, навео је патријарх Српски Иринеј у писаном одговору Танјугу.

Иначе, истиче патријарх Иринеј у одговору агенцији, јавности је већ познат став Српске православне цркве поводом свих проблема који се тичу јужне српске покрајине, Косова и Метохије.

Патријарх је тако одговорио на питање Танјуга да ли је задовољан споразумом који је председник Вучић постигао у Вашингтону, а који се тиче заштите религијских објеката и имплементације судских одлука које се тичу СПЦ, као и безбедности верских објеката, српских свештеника и српских верника.

Танјуг је упутио патријарху и питање да ли верује да ће ауторитет моћне државе какве су САД гарантовати поштовање договора, да ли је са председником Вучићем разговарао о сусрету у Вашингтону пре његовог одласка и дао му неки савет.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести