Петковић: Курти је за шаку гласова спреман на све

БЕОГРАД: Једина особа која се отворено залаже за дестабилизацију прилика на Косову и Метохији јесте Аљбин Курти који својим неурачунљивим потезима хоће да сруши тешко стечени мир и стабилност у региону, каже Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ.
petar petkovic
Фото: Youtube Printscreen

У саопштењу које је Канцеларија доставила медијима Петковић пита како то Курти планира да преговара док на голоруки народ на северу покрајине иде дугим цевима, оклопним возилима, снајперима и сузавцем.

Каже да је званични Београд увек истицао да је спреман на разговор и дијалог, али пита о ком дијалогу је реч док Приштина на наш народ држи уперене снајпере и дуге цеви и док му се брутално брани слобода кретања.

Компромис може да се постиже у разговору, али не и са насилничком и агресорском политиком Приштине, то нека свима буде јасно, поручује Петковић.

Наводи и да једини који има "огољени интерес да изазове инициденте на северу Косова и Метохије јесте Курти, који је за шаку гласова спреман на све".

"Прво је покушао да одложи изборе позивајући се на пандемију коронавируса. Када му то није пошло за руком, прибегао је овим екстремним потезима којима покушава да води кампању за локалне изборе", наводи Петковић, те додаје да се Курти овог пута преварио, јер, како каже, преко пута себе нема лојалне Србе којима може да диригује и који ће бити статисти у његовој предизборној кампањи, већ народ који је даноноћно спреман да мирним средствима брани своје право на нормалан живот, свој останак и опстанак на овим просторима.

Протест и одговор српског народа на прелазима Јариње и Брњак нису никаква једнострана акција, већ реакција нашег народа на противправне акције Приштине која 3077 дана отворено крши Бриселски споразум и сада хоће да заустави живот на северу покрајине, упозорава Петковић и поручује: "Ми на то никада нећемо пристати".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести