Плате изнад 600 евра до краја године

БЕОГРАД: Србија је земља која је повећала и плате у пензије у јануару ове године, а плате ће ићи навише и у току године, и биће изнад 600 евра до краја године, рекла је вечерас премијерка Ана Брнабић.
 Premijerka Ana Brnabić u Skupštini Srbije Foto: RTS/prinskrin
Фото: Премијерка Ана Брнабић у Скупштини Србије Фото: РТС/принскрин

"На доброј смо путањи да достигнемо 900 евра 2025. године", истакла је Брнабић за ТВ Пинк.

Она је навела и да је индустријска производња у 2020. била боља него у 2019. као и да је регистрована запосленост скочила у односу на претходну годину.

Премијерка додаје да је уложено осам милијарди евра у помоћ и подршку нашој привреди и грађанима.

Брнабић указује и да борба против коронавируса изузетно скупа. "Један дан болничког лечења, лекови, кисеоник, респиратори, запошљавања... Петнаест посто смо повећали плате медицинским радницима, а ту су и награде...", рекла је Брнабић.

Брнабић:Србија уз Србе са Косова, жели да помогне

Премијерка Ана Брнабић рекла је вечерас да је за Србе са Косова јако битно да виде да је Србија ту за своје грађане и да излази у сусрет и жели да им помогне.

Она је коментаришући помоћ која стиже за Косово и Метохију, за ТВ Пинк рекла да је председник Србије имао добар састанак са њима и истакла да је јако битно њихово постојање и опстанак на КиМ, као и да је то гарант српске државе и присутности тамо.

Како каже, држава Србија даје све од себе и истиче да је ово добар сигнал за Србе да ће се посебно посветити пажња на њихову стабилност и сигурност.

Брнабић:Опустили смо се, треба да се уозбиљимо

Премијерка Ана Брнабић вечерас је истакла да су се људи опустили и да то може да се види по броју заражених, али да Србија наставља са вакцинацијом и да је прва по броју ревакцинисаних.

“Опустили смо се. Дешава се оно што се дешавало и у Израелу. Људи су се опустили и мисле да је готово. Апелујемо на све да се уозбиљимо и дамо последњи напор ка томе да будемо безбедни”, рекла је Брнабић за ТВ Пинк.

Она је истакла и да су мере за викенд заоштрене "као подсетник грађанима да треба да се уозбиљимо”.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести