Пољопривредном факултету најсавременији вински анализатор

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић пустио је у рад вински анализатор, у оквиру лабораторије за енолошка испитивања новосадског Пољопривредног факултета, која се налази на Огледном добру у Сремским Карловцима, за који је Покрајинска влада издвојила 17 милиона динара.
mirovic donacija
Фото: vojvodina.gov.rs

Мировић је изјавио да је реч о најсавременијем уређају, првом такве врсте у Србији, који ће значајно допринети унапређењу квалитета вина.

Реч је о најсавременијем винском анализатору у овом делу Европе који ће омогућити подизање квалитета вина с наших простора, али и приближавање стандардима развијенијих земаља у овој области, рекао је Мировић.

Како је истакао, ово је добар пример сарадње науке и привреде, јер ће анализатор за вино, поред научно-истраживачких процеса и рада професора и студената с Пољопривредног факултета, бити на располагању и винарима и виноградарима из Војводине.

Политика Покрајинске владе је да омогући и обезбеди најбоље и најквалитетније услове у свим областима живота и рада, а ова донација то и показује, додао је председник Мировић.

Фото: vojvodina.gov.rs

Декан Пољопривредног факултета у Новом Саду, Недељко Тица, рекао је да се, поред великог броја параметара које вински анализатор може да одреди, значај огледа и у брзини и прецизности анализа, те додао да се овом донацијом остварује стратешки циљ Пољопривредног факултета, а то је набавка најсавременије опреме која ће бити на услузи науци и привреди.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести