Покрајина: Канцеларије за инклузију Рома у Кикинди, Суботици и Панчеву

НОВИ САД: Покрајинска влада упутила је Скупштини АП Војводине Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о оснивању Канцеларије за инклузију Рома, којом се предвиђа формирања регионалних канцеларија у Кикинди, Суботици и Панчеву.
banovina BLU
Фото: Dnevnik.rs

Поред усклађивања са Статутом АП Војводине и другим позитивним прописима, предлажу се нове одредбе којима се даје могућност уређења унутрашње организације Канцеларије организовањем издвојених организационих јединица - огранака и прописује именовање директора на основу претходно расписаног конкурса, наведено је у саопштењу.

Циљ формирања регионалних канцеларија у Кикинди, Суботици и Панчеву - градовима на чијим територијама и живи највећи број припадника ромске националне заједнице, јесте успостављање боље комуникација између Канцеларије за инклузију Рома и Покрајинске владе са ромском популацијом.

Такође, циљ је и лакши приступ свим активностима које припадницима ромске популације омогућавају Канцеларија за инклузију Рома и Покрајинска влада, као и ефикасније приступ услугама имајући у виду социо-економску ситуацију у којој Роми живе, стоји у саопштењу.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести