Покрајинска влада и НАЛЕД унапређују сарадњу

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са делегацијом Националне алијансе за локални економски развој, предвођеном извршном директорком Виолетом Јовановић и председником Извршног одбора Дејаном Ђокићем, са којима је разговарао о досадашњој сарадњи и њеном унапређењу у наредном периоду.
1
Фото: Покрајинска влада

На састанку су представљени најзначајнији резултати  у области унапређења рада локалних самоуправа у Војводини и креирања повољног амбијента за пословање и инвестирање, а који су дефинисани Споразумом о сарадњи Покрајинске владе и НАЛЕД-а потписаним 2016. године.

Саговорници су се сагласили да су у протекле четири године начињени значајни кораци у подизању капацитета локалних самоуправа, поједностављењу процедура, модернизацији управе, подршци привреди и женском предузетништву.

Оцењујући досадашњу сарадњу као веома добру, председник Мировић је истакао да ће Покрајинска влада и НАЛЕД наставити да раде заједно на анализи потреба у области локалног економског развоја, како би се подстакао бржи напредак градова и општина у Војводини.

Као пример успешне сарадње председник Мировић навео је стапарски ћилим, који је данас постао препознатљив, те додао да је у будућности неопходно подстицати развој конкретних производа од којих се могу креирати брендови.

Јовановићева је навела да линије сарадње НАЛЕД-а и Покрајинске владе у наредном периоду могу бити пројекти смањења сиве економије путем регистрације сезонских радника у областима попут грађевинарства и туризма, као и дигитална регистрација пољопривредних домаћинстава. Она је изразила очекивање да ће војвођанске општине бити прве у Србији у којима ће се реализовати ове реформе.

Састанку у Покрајинској влади присуствовао је и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести