Покрајинска влада издвојила 350 милиона динара за унапређивање и коришћење пољопривредног земљишта

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас 254 уговора представницима јединица локалних самоуправа и носиоцима пољопривредних газдинстава по основу 5 конкурса, који се односе на унапређивање и коришћење пољопривредног земљишта.
Mirovic Dodela ugovora za unapređivanje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta (7)
Фото: Покрајинска влада

За реализацију ових уговора Покрајинска влада обезбедила је око 350 милиона динара.

„Успели смо да из године у годину повећавамо број уговора и корисника средстава по овим конкурсима, али и степен ефикасности. Покрајинска влада уложила је више од 30 милијарди динара у пољопривреду, водопривреду и шумарство и конкурсе од јула 2016. године до данас, јер смо успели да реорганизујемо јавне финансије које су биле у лошем стању а које смо затекли када сам дошао на чело Покрајинске владе“, изјавио је председник Мировић.

Председник Мировић подсетио је да је Покрајинска влада за две и по године за уређење каналске мреже у функцији одводњавања обезбедила 694 милиона динара.

Фото: Покрајинска влада

„Каналска мрежа је веома скуп систем, који захтева континуитет улагања. Заједно са Националним фондовима уложили смо седам милијарди динара у реконструкцију каналске мреже и завршили радове на 14 локација. И ове године настављамо с тим послом“, истакао је председник Мировић.

Фото: Покрајинска влада

Унапређивање пољопривредне производње приоритет је Покрајинске владе. Ове године отворили смо тржиште Египта и Кине у неколико провинција, а очекујемо отварање и тржишта Туниса, истакао је председник Мировић.

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство заједно са локалним самоуправама радиће заједно на уређењу каналске мреже како би се побољшало одводњавање, као и на уклањању дивљих депонија са државног пољопривредног земљишта, казао је покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић.

Фото: Покрајинска влада

„Овим средствима обезбедићемо и опремање пољочуварске службе и набавку опрему за подизање ефикасности противградне заштите регистрованим пољопривредним газдинствима, чиме се доприноси заштити и унапређивању воћа и земљишта.“, изјавио је секретар др Вук Радојевић.

Фото: Покрајинска влада

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести