Покрајински буџет према предлогу ребаланса увећан за 1,2 милијарде

НОВИ САД : Покрајинска влада усвојила је данас предлог ребаланса буџета, којим је предвиђено повећање средстава у покрајинској каси за 1,24 милијарду динара.
Mirovic, odbor za obelezavanje stogodisnjice prisajedinjenje
Фото: vojvodina.gov.rs

Ребаланс је образложен  реалним  могућностима повећања обима покрајинског буџета, по основу  прихода од пореза на добит, накнада за коришћење минералних сировина и уплата дела добити предузећа чији је оснивач АП Војводина.

У саопштењу Покрајинске владе се истиче да  Предлогом ребаланса, ниједан динар није усмерен у текућу потрошњу, већ искључиво за нова инвестициона улагања, смањење јавног дуга Покрајине и за јачање сталне интервенцијске буџетске резерве.
Предвиђено је да буџет АП Војводине износи 67,4 милијарде динара, што је за 3,8 милијарди динара, односно за шест одсто, више у односу на почетни буџет за 2017. годину.

Предложено је да 780 милиона динара иде за подршку капиталним пројектима у областима саобраћаја, локалног и регионалног економског развоја, водопривреде и заштите животне средине. 

За израду техничке документације и техничку контролу за изградњу система за наводњавање "Водама Војводине" предлаже се додатних 126 милиона динара, док у области социјале предлаже се издвајање више од 44 милиона динара.

Ребалансом је такође планирано и смањење јавног дуга Покрајине, превременом отплатом од 470 милиона динара, као и повећање средстава сталне резерве за 30 милиона динара.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести