Покрајински секретаријат за пољопривредну инвестира 232 милиона

Представници Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство уручили су јуче 22 уговора намењена локалним самоуправама, научноистраживачким установама и средњим пољопривредним школама, који су остварили право на бесповратна средства на основу два конкурса.
1
Фото: Dnevnik.rs

Укупна вредност инвестиција износи 232 милиона динара, у чему је учешће Секретаријата око 75,2 милиона.

Први конкурс намењен је суфинансирању активности код поступака комасације у АП Војводини у 2018. години, док је други обухваћена финансијска подршка интензивирању коришћења пољопривредног земљишта којим располажу научноистраживачке установе и институти и средње пољопривредне школе, путем набавке опреме.

Потписано је 12 уговора с представницима локалних самоуправа. Учешће Секретаријата је веће од 57 милиона динара, у оквиру инвестиције чија је укупна вредност око 211 милиона.

Када је реч о другом конкурсу, потписано је десет уговора, у чему је Секретаријат учествовао с близу 18 милиона динара. Укупна вредност инвестиције виша је од 21 милион динара. Новац је опредељен за Пољопривредни факултет у Новом Саду и девет средњих пољопривредних школа из покрајине, које су уписане у Регистар пољопривредних газдинства.

Секретаријат је, у оквиру тог конкурса, средњим пољопривредним школама доделио пун износ који су тражиле за опрему, док је Пољопривредни факултет остварио максимални износ бесповратних средстава, што је 2,5 милиона динара колико је предвиђено по једној пријави.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести