Поповић: Косово је Србија, државу неће добити

БЕОГРАД: Иако су пре једанаест година, уз нескривену подршку појединих западних земаља, шиптарски сепаратисти у Приштини прогласили независност, своју државу нису добили нити ће је икада добити, поручио је данас председника Српске народне партије (СНП) и министра у Влади Србије Ненад Поповић.
popovic, tanjug
Фото: Tanjug

Скупштина Србије је такве одлуке сепаратиста поништила и тиме обавезала све власти у Србији да чврсто бране нашу државну територију, навео је Поповић у саопштењу.

Он је оценио да је лажна држава на тлу Србије постала, на срамоту својих западних заштитника, легло криминала, трговине наркотицима и људским органима, самовоље ратних злочинаца и насиља над српским становништом.

Управо из тих разлога што је та лажна творевина постала црна рупа криминала и насиља, све већи број земаља преиспитује њено признање или ускраћује своју подршку у међународним организацијама, указао је Поповић.

Према његовим речима, чврста и доследна политика Србије у одбрани свог територијалног интегритета, Устава и Резолуције 1244, даће свој резултат у будућности у виду коначне победе међународног права и правде над насиљем.

Важно је бити мудар, стрпљив, принципијелан, и ослонити се на свој народ и пријатеље као што су Русија и њен председник Владимир Путин, који је током своје посете Београду изрекао снажне речи охрабрења: “заједно смо јачи”, казао је Поповић.

Он сматра да само ако Срби буду сложни, уједињени и чврсти та лажна кула од карата звана “независно Косово”, грађена од НАТО бомбардовања Србије до данас, “срушиће се под непоколебљивом вољом српског народа да одбрани своје Косово и своју државну територију”.

Подсећа и на мудре речи Валтазара Богишића да “што се грбо роди, вријеме не исправи” и напомиње да оне никада нису биле оправданије као у случају једнострано проглашене независности лажне државе Косово.

Наш одговор је и после ових једанаест година, од тог срамног и криминалног чина у Приштини, и даље исти - Косово је Србија, догодине у Призрену, поручио је Поповић, саопштено је из СНП.

EUR/RSD 117.1897
Најновије вести