Поповић отворио регату: Подриње туристички бисер Србије 

ЉУБОВИЈА: Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић свечано је данас отворио 18. по реду Дринску регату у Љубовији и том приликом истакао да је Подриње туристички бисер и један од највећих туристичких потенцијала Србије.
1
Фото: Tanjug

"Подриње је најлепши део не само Србије, већ и целе Европе. Због својих природних лепота овај крај је један од највећих туристичких потенцијала Србије. Захваљујући одличним путевима и инфраструктури, која се све брже развија, туризам видимо као велику развојну шансу за Љубовију и читав подрињски крај", поручио је Поповић, саопштило је ресорно министарство.

Поповић је отварајући регату рекао и да цела Србија данас гледа најлепших 40 километара спуста Дрином од Рогачице до Љубовије. 

"Овакве лепоте нема нигде, због тога је важно да се наши пријатељи из иностранства упознају са атрактивном туристичком понудом Подриња. Овде имамо дивне гостољубиве људе, најлепшу обалу Дрине, најлепше српске манастире и етно села. Ово подручје је туристички бисер Србије", навео је Поповић.

Он је истакао да су на данашњој свечаности присутни и наши сународници из Републике Српске, са Косова и из Црне Горе, подсетивши на значај јединства српског народа.

"Важно је да будемо јединствени, да никада не заборавимо одакле потичемо, и да заувек чувамо нашу свету земљу, наше Косово. Косово је Србија“, поручио је Поповић.

Дринска регата у Љубовији одржава се већ 18 година и представља један је од најмасовнијих и најдужих спустова низ реку Дрину. 

У њој учествује више од 10 хиљада људи из свих крајева Србије, региона и Европе, који се у преко хиљаду чамаца, током целог дана, спуштају током Дрине дугим 40 километара, који се протеже од места Рогачица до Љубовије.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести